Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπομνημα στον Δημο σχετικά με ξενοδοχειο Γαλαξιας

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
κκ Δημοτικοί σύμβουλοι
Συμπολίτες Κρανιδιώτες και Κρανιδιώτισες
Θέλουμε να εχουμε μια αμεση και εμπρακτη απάντηση σε σχέση με αυτα που κάνει αυτες τις μέρες η ιδιοκτησία του Ξενοδοχείου Γαλαξίας στο Τζέμι Κρανιδίου.
1.Προχωρά σε μεθοδευμένες ενέργεις καταπάτησης του αιγιαλού και της παραλιας με πρόσχημα την μη οριοθέτηση
2.καταστρέφει και απομακρύνει πινακίδες που ορίζουν τους δημοτικούς δρόμους διέξοδο πρός την θάλλασα ,
3.απειλεί κατοίκους που διαμαρτυρωνται με φυσική βία
4.καταλαμβάνει και αποκλείει δημοτικούς δρόμους κατοχυρωμένους με δικαστικές αποφάσεις.
Και ολα αυτα σε συνέχεια μεθοδεύσεων που απο την αρχή της δεκαετίας του 1980 οι διαδοχικοί ιδιοκτητες κάνουν πράξη ετσι που αυθαίρετα να καταπατήσουν περιουσία που δεν τους ανοίκει.
Ιστορικό
Υπάρχει ενας παραλιακός δρόμος αγροτικός που ξεκινά απο την βίλλα Χρυσανθόπουλου (απο εκεί και πέρα πρός Κουνούπι εχει πέσει στη θάλασσα η εχει περιφραχθεί) και προχωρά κατα μήκος ολης της ακτής της Πετροθάλασσας. Ο δρόμος αυτός περναγε πάνω απο την σημερινή πισίνα του Ξενοδοχείου Γαλαξίας σύμφωνα με τοπογραφικό της δεκαετίας του 60.
Το ξενοδοχείο ενσωματωσε αυτο το δρόμο στις εγκαταστάσεις του και αφησε τους δύο αγροτικούς δρόμους δεξιά κι αριστερα του κτιρίου σαν πρόσβαση στη παραλία.Δρόμους που εχουν βεβαιωθεί σαν κοινοτικοί με δικαστικές αποφάσεις οπως θα φανεί παρακάτω.
Ο παραλιακός αυτος δρόμος σταματα τυφλά, δηλαδή στα συρματοπλέγματα του ξενοδοχείου απο την μια πλευρά (προς Κουνούπι) και ειναι ασφαλτοστρωμένος απο τον Δήμο.
Στην αλλη πλευρά ( προς Φλάμπουρα ) συνεχίζει σαν χωματόδρομος που περνά μπροστα απο τις μάντρες των παραλιακών σπιτιών που ειναι χτισμένα στον μπαζωμένο βάλτο και κατέληγε σε κάτι δέντρα που ειχε φυτέψει το ξενοδοχείο δίπλα στο μπαρ της πισίνας (οπου και εβγαινε η δευτερη κάθοδος πρός παραλία ).
Αρχές της δεκαετίας του 1980 το ξενοδοχειο εβαλε μεταλικές πορτες στις δύο καθόδους πρός την παραλία πόρτες πάντα ανοιχτές στους κατοίκους που πήγαιναν στις βάρκες τους.
Οι δύο αυτοί δρόμοι εξοδος Ε και εξοδος Ζ ηταν πάντα ανοικτές .
Θυμίζουμε ηταν αγροτικοί δρόμοι βεβαιωμένοι δικαστικά με ενορκες καταθέσεις
Οι κάτοικοι αντέδρασαν υπέβαλλαν αιτηση λήψης αφαλιστικών μέτρων (εγγραφο 2) εγινε δίκη στο ειρηνοδικείο Μάσσητος (Κρανιδίου ) και βγήκε η αποφαση 441/1982 που κατοχύρωνε τον δημόσιο χαρακτήρα του δρόμου (εγγραφο 1)
Δέκα χρόνια αργότερα αρχές του 1990 το ξενοδοχείο εβαλε μια σειρά τσιμεντόλιθους στην εξοδο Ζ εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να πάνε στη θάλασσα για να μην σηκώνουν σκόνη δήθεν.
Σε συνέχεια και επειδή οι αντιδράσεις ηταν χλιαρές γιατί μας απειλούσαν πώς οποιος βγάλει τους τσιμεντόλιθους θα παει αυτόφωρο για φθορά ξένης περιουσίας, φύτεψε δέντρα μέσα στο δρόμο, και μετέφερε το συρματόπλεγμα της περιφραξης του στα δεξιά παίρνωντας τον δρόμο στην ιδιοκτησία του.
Και πάλι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν ζητώντας την εφαρμογή των νόμων
Με αλλεπάλληλες αιτήσεις και καταγγελίες πρός τον Δήμο Κρανιδίου (εγγραφα 3,4,6,) και την πολεοδομία (εγγραφα 1,4,5,7,) ζητούσαμε απο το 1993 εως το 1995 να ανοίξει ο δρόμος.Μάταια. Δενν υπήρχαν ομως εργαλεία στην Νομαρχία για να εφαρμόσουν τους νόμους.Ετσι οι κάτοικοι αρχισαν να χρησιμοποιούν σαν δίοδο ενα δρόμο που ανοίχτηκε μέσα στην ιδιοκτησια του γειτονικού οικοπέδου που συνόρευε με τον παλιο δρόμο που καταπάτησε το ξενοδοχείο.
Καποια στιγμή ο ιδιοκτήτης περιεφραξε το οικοπεδο του και ετσι ο δρόμος πρός την παραλία χάθηκε.Εξοδος προς την θάλασσα εμεινε η εξοδος η Ζ γύρω στα 50 μέτρα πιο περα, ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγει στην παραλία του πεύκου (οπου και υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων ) .
Εμενε πάντα ο αλλος δρόμος προς την παραλία στην αριστερη πλευρα του ξενοδοχείου η εξοδος Ε που την Πέμπτη εκλεισε και αυτη.
Αφού ειχε καταπατηθεί ο παραλιακός δρόμος οπου και το ξενοδοχείο εκτισε την πισίνα και το μπάρ εκανε παρακαμψη πίσω απο το μπάρ που οδηγούσε στον παραλιακό δρόμο της Πετροθάλασσας .
Αλλη μια εξοδος η Δ χάθηκε (αγροτικός δρόμος με οικόπεδα δεξια και αριστερα που συναντα τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και συνεχίζεται σαν ασφαλτος με κατευθυνση δυτική) κι αυτη με τον καιρό και ετσι η εξοδος Ε (στο, πλάι του Ξενοδοχείου )συναντιώταν στην παραλία με την εξοδο Γ πλέον.
Και εδώ εγιναν τα σημερινά.
Η επιχείρηση που νοικιάζει απο τον ιδιοκτήτη τον χώρο ολοι μέλη της ιδιας οικογένειας, εχοντας το κεκτημένο της προ εικοσαετίας καταπάτησης του δρόμου στα δεξιά του ξενοδοχείου και εχοντας κανει πολύχρονη προετοιμασία πάει να καταπατήσει και τον δευτερο δρόμο (εξοδο Ε )καθως και το κομμάτι της παραλιακής οδου μέχρι την εξοδο Γ.
Κάποιος ιδιοκτήτης (η ιδια η εταιρεία ισως )φυτευει δέντρα κατα μήκος της εξόδου Γ και μέχρι το χειμέριο κύμα (κυριολεκτικά ) ξεριζώνει ενα αρμυρίκι εκατο χρόνων δέντρο ολοκληρο με ενα παγκάκι απο κάτω που καθονταν οι λουόμενοι , ρίχνει χώματα στη παραλία η δε επιχείρηση διατείνεται πώς η εξοδος Ε δεν ειναι κοινόχρηστος δρόμο οπως βεβαιώνουν οι δικαστικές αποφάσεις αλλα μέρος του ξενοδοχείου και θα κλείσει την (ετσι κι αλλιώς αυθαίρετη ) πόρτα.
Το ξενοδοχείο προσπαθεί να τετραγωνίσει την ιδιοκτησία τουκαταλαμβανοντας γη και κοινοτικους δρόμους δεξιά και αριστερά και η καθαρισμοί που κάνει ειναι σε τμήματα του βάλτου που ποτέ δεν ηταν περιφραγμένα και ειναι αγνώστου σε εμας ιδιοκτήτη αν και πιθανά μπορεί να φέρουν τίτλους ιδιοκτησίας κάποτε για κάποια κομμάτια
Το πρωΐ της Πέμπτης αρχίζουμε να μαζευόμαστε στον τόπο οι πρωταγωνιστές.
Απο την πλευρα του ξενοδοχείου ο γιος Μαυροκώστα ,καποιος πρωην διευθυντής κ Παυλίδης δυό τρείς εργαζόμενοι και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας.
Απ την αλλη εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ Πιτσά
Ενα φορτηγο με θίλιμπρο μια μπουλντόζα και ο νομικος εκπρόσωπος του Δήμου.
Ακόμα περιοικοι μέλη του οικιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Τζέμι Κρανιδίου.Ανθρωποι που πάνω απο εικοσι χρόνια προσπαθούμε να σώσουμε την κοινή περιουσία απο τις αυθαιρεσίες.
Ο πρώτος απο εμάς που πήγε μόνος του στις οκτώ το πρωΐ απειλήθηκε απο τον γιο Μαυροκώστα πώς αν δεν φύγει απο την ιδιοκτησία του θα τον πετάξει στη θάλασσα απειλή που δεν επαναλήφθηκε οταν μαζευτηκαμε καμμιά δεκαριά αλλοι ανθρωποι.
Απειληθήκαμε ομως , πώς ολοι ειμαστε αυθαίρετοι (και αυτο νομιμοποιεί τις δικές τους πράξεις ).
Χαρακτηριστικά υπόθηκε απο τον κ Μαυροκώστα
δεν θα μου κάνετε τίποτα γιατι ολοι αυθαίρετοι ειναι.Για να ελεγξετε εμένα πρέπει πρώτα να γκρεμίσετε ολα τα σπίτια.
και με φορητο μαγνητόφωνο που περιεφερε φωνάζοντας κατέγραψε την δήλωση του αντι δημάρχου οτι ο δρόμος θα στρωθεί αν ο νομικός συμβουλος του Δήμου τους πεί πώς ειναι νόμιμο κι ας τον πάνε στα δικαστήρια.
Η συμπεριφορά ολων ηταν προκλητική αν και φοβισμένη μιας και καταλάβαιναν σιγά σιγά πώς οι επεμβάσεις στον αιγιαλό ηταν παρανομες αλλα και οι περιοικοι δεν θα αδρανούσαν αυτη τη φορά.
Ξύλωσαν τα δέντρα που εφταναν μέχρι την παραλία δέχτηκαν να στρωθεί ο παραλιακός μέχρι την γραμμή των δέντρων αλλα τελικά αργότερα το απογευμα εβαλαν αλυσίδες κλείδωσαν την αυθαιρετα τοποθετημένη πόρτα της οδου Ε που οδηγεί στη θάλασσα και αφαίρεσαν και κατέστρεψαν ολες τις πινακίδες που σηματοδοτούσαν τις εξόδους πρός την παραλία δηλαδή τις πινακίδες Δ Ε και Η.
Την Ζ την εχουν καταπατήσει ετσι κι αλλιώς εδω και χρόνια.Αυτό το εκαναν για να μην υπάρχουν αποδείξεις πώς στο σημείο εκείνο υπήρχε δρόμος η εξοδος Ε.
Ετσι η πρόσβαση στην παραλια εκλεισε απο το ξενοδοχείο αλλα και τα επόμενα οικόπεδα για πάνω απο 600 μετρα.
Στόχος του ξενοδοχείου παρα τις προσπαθειες των περιοικων να γίνει συμβιβασμός και να μείνου ανοιχτοί οι δρόμοι ειναι να οικιοποιηθούν τον δρόμο πρός την παραλία και να αυξησουν μα καταπατήσεις τήν ιδιοκτησία τους αποκλείοντας την πρόσβαση στην παραλία που ετσι κι αλλιώς οπως λένε τους την εχει παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
Αγαπητε κ Δήμαρχε
Αγαπητοί κκ Δημοτικοι σύμβουλοι
Αγαπητοί συμπολίτες.
Παρακαλούμε να πάρετε καθε δυνατο μέτρο για να μην ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας της αυθαιρεσίας της μακρόχρονης περιφρόνησης των νόμων της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας.
Δεν ζητάμε τίποτα απο την επιχείρηση.Υπερασπιζόμαστε την δημόσια περιουσία.
Με τιμή
Οικιστικός και Περιβαλλοντικός συλλογος Τζέμι Κρανιδίου.
12/12/2008
Νέα παρασταση του συλλόγου εγινε στον δικηγόρο του Δήμου κ Χατζηγεωργίου παρουσία του αντιδημάρχου κ Πιτσα στις
17/12/2008
Απο τότε συνεχ.ως ανα δεκα.ημερο περίπου ζητουσαμε απο τον Δήμο απαντηση στο υπόμνημα μας.Η απαντηση δόθηκε τελικά στις 18 Φεβρουαρίου μετα απο δύο μηνες δηλαδή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραλια

To Ξενοδοχείο Γαλαξίας προσπαθεί να αποκλείσει παραλία

Η ιστορία ειναι παλιά. Υπάρχει ενας παραλιακός δρόμος αγροτικός που ξεκινά απο την βίλλα Χρυσανθόπουλου (απο εκεί και πέρα πρός Κουνούπι εχει πέσει στη θάλασσα η εχει περιφραχθεί) και προχωρά κατα μήκος ολης της ακτής της Πετροθάλασσας. Ο δρόμος αυτός περναγε πάνω απο την σημερινή πισίνα του Ξενοδοχείου Γαλαξίας σύμφωνα με τοπογραφικό της δεκαετίας του 60. Το ξενοδοχείο ενσωματωσε αυτο το δρόμο στις εγκαταστάσεις του και αφησε δύο δρόμους δεξιά κι αριστερα του κτιρίου σαν πρόσβαση στη παραλία. Ο δρόμος σταματα τυφλά δηλαδή στα συρματοπλέγματα του ξενοδοχείου απο την μια πλευρά προς Κουνούπι και ειναι ασφαλτοστρωμένος απο τον Δήμο. Ειναι σημαδεμένος με κόκκινο χρώμα Στην αλλη πλευρά προς Φλάμπουρα ειναι χωματόδρομος που περνά μπροστα απο τις μάντρες των παραλιακών σπιτιών που ειναι χτισμένα στον μπαζωμένο βάλτο και κατέληγε σε κάτι δέντρα που ειχε φυτέψει το ξενοδοχείο δίπλα στο μπαρ της πισίνας (οπου και εβγαινε η δευτερη κάθοδος πρός παραλία ). Αρχές της δεκαετίας του 1990 το ξενοδο

Πετροθαλασσα