Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Ξενοδοχείο Γαλαξίας προσπαθεί να αποκλείσει παραλία

Η ιστορία ειναι παλιά.
Υπάρχει ενας παραλιακός δρόμος αγροτικός που ξεκινά απο την βίλλα Χρυσανθόπουλου (απο εκεί και πέρα πρός Κουνούπι εχει πέσει στη θάλασσα η εχει περιφραχθεί) και προχωρά κατα μήκος ολης της ακτής της Πετροθάλασσας. Ο δρόμος αυτός περναγε πάνω απο την σημερινή πισίνα του Ξενοδοχείου Γαλαξίας σύμφωνα με τοπογραφικό της δεκαετίας του 60.
Το ξενοδοχείο ενσωματωσε αυτο το δρόμο στις εγκαταστάσεις του και αφησε δύο δρόμους δεξιά κι αριστερα του κτιρίου σαν πρόσβαση στη παραλία.
Ο δρόμος σταματα τυφλά δηλαδή στα συρματοπλέγματα του ξενοδοχείου απο την μια πλευρά προς Κουνούπι και ειναι ασφαλτοστρωμένος απο τον Δήμο.
Ειναι σημαδεμένος με κόκκινο χρώμα
Στην αλλη πλευρά προς Φλάμπουρα ειναι χωματόδρομος που περνά μπροστα απο τις μάντρες των παραλιακών σπιτιών που ειναι χτισμένα στον μπαζωμένο βάλτο και κατέληγε σε κάτι δέντρα που ειχε φυτέψει το ξενοδοχείο δίπλα στο μπαρ της πισίνας (οπου και εβγαινε η δευτερη κάθοδος πρός παραλία ).

Αρχές της δεκαετίας του 1990 το ξενοδοχειο εβαλε μεταλικές πορτες στις δύο καθόδους πρός την παραλία πόρτες πάντα ανοιχτές στους κατοίκους που πήγαιναν στις βάρκες τους.
Οι δύο αυτοί δρόμοι εξοδος Ε και εξοδος Ζ ηταν πάντα ανοικτές .
Θυμίζουμε ηταν το ανταλαγμα για την οικιοποίηση του δρόμου που πέρναγε μπροστα απο το ξενοδοχείο και πάνω απ την πισίνα.
Λίγο αργότερα το ξενοδοχείο εβαλε μια σειρά τσιμεντόλιθους στην εξοδο Ζ εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να πάνε στη θάλασσα για να μην σηκώνουν σκόνη δήθεν.
Σε συνέχεια και επειδή οι αντιδράσεις ηταν χλιαρές και μας απειλούσαν πώς οποιος βγάλει τους τσιμεντόλιθους θα παει αυτόφωρο για φθορά ξένης περιουσίας, φύτεψε δέντρα μέσα στο δρόμο, και μετέφερε το συρματόπλεγμα της περιφραξης του στα δεξιά παίρνωντας τον δρόμο στην ιδιοκτησία του.

Ο δρόμος ηταν αριστερα του συρματοπλέγματος.

Οι κάτοικοι ξεσηκωθήκαμε βγήκε απόφαση της πολεοδομίας Κρανιδίου πώς οι τσιμεντόληθοι πρέπει να απομακρυνθούν αλλα δεν υπήρχε συνεργείο του Δήμου για να κάνει τη δουλειά.

Αυτά επι δημαρχίας Κωστελένου

Ετσι οι κάτοικοι αρχισαν να χρησιμοποιούν σαν δίοδο ενα δρόμο που ανοίχτηκε μέσα στην ιδιοκτησια του γειτονικού οικοπέδου που συνόρευε με τον παλιο δρόμο που καταπάτησε το ξενοδοχείο.

Καποια στιγμή ο ιδιοκτήτης περιεφραξε το οικοπεδο του και ετσι ο δρόμος πρός την παραλία χάθηκε.Εξοδος Ζ εγινε πιά γύρω στα 500 μέτρα πιο περα ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγει στην παραλία του πεύκου (οπου και υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων ) .

Εμενε πάντα ο αλλος δρόμος προς την παραλία στην αριστερη πλευρα του ξενοδοχείου

Η εξοδος Ε.

















Το ξενοδοχείο εχτισε το μπάρ της πισινας πάνω στην ευθεία και εκανε παρακαμψη πίσω απο το μπάρ που οδηγούσε στον παραλιακό δρόμο της Πετροθάλασσας . Αλλη μια εξοδος η Δ χάθηκε κι αυτη με τον καιρό και ετσι η εξοδος Ε (στο, πλάι του Ξενοδοχείου )συναντιώταν στην παραλία με την εξοδο Γ πλέον.
Και εδώ εγιναν τα σημερινά.
Η επιχείρηση που νοικιάζει απο τον ιδιοκτήτη τον χώρο ολοι μέλη της ιδιας οικογένειας, εχοντας το κεκτημένο της προ εικοσαετίας καταπάτησης του δρόμου στα δεξιά του ξενοδοχείου και εχοντας κανει πολύχρονη προετοιμασία πάει να καταπατήσει και τον δευτερο δρόμο (εξοδο Ε )καθως και το κομμάτι της παραλιακής οδου μέχρι την εξοδο Γ.

Κάποιος ιδιοκτήτης φυτευει δέντρα κατα μήκος της εξόδου Γ και μέχρι το χειμέριο κύμα (κυριολεκτικά ) ξεριζώνει ενα αρμυρίκι πάνω απο πενήντα χρόνια με ενα παγκάκι απο κάτω που καθονταν οι λουόμενοι , ρίχνει χώματα στη παραλία η δε επιχείρηση διατείνεται πώς η εξοδος Ε δεν ειναι κοινόχρηστος δρόμο οπως βεβαιώνουν οι δικαστικές αποφάσεις αλλα μέρος του ξενοδοχείου και θα κλείσει την (ετσι κι αλλιώς αυθαίρετη ) πόρτα.















Το ξενοδοχείο προσπαθεί να τετραγωνίσει την ιδιοκτησία του και η καθαρισμοί που κάνει ειναι σε τμήματα του βάλτου που ποτέ δεν ηταν περιφραγμένα και ειναι αγνώστου ιδιοκτήτη αν και πιθανά μπορεί να φέρουν τίτλους ιδιοκτησίας κάποτε για κάποια κομμάτια.


Πρωΐ πρωΐ σήμερα αρχίζουμε να μαζευόμαστε στον τόπο οι πρωταγωνιστές.

Απο την πλευρα του ξενοδοχείου ο γιος Μαυροκώστα ,καποιος πρωην διευθυντής κ Παυλίδης δυό τρείς εργαζόμενοι και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας.
Απ την αλλη εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο τον οποίο συγχαίρω για την αποφασιστικότητα την μαχητικότητα και επιμονή του.Ενα φορτηγο με θίλιμπρο μια μπουλντόζα και ο νομικος εκπρόσωπος του Δήμου.

Ακόμα περιοικοι μέλη του οικιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Τζέμι Κρανιδίου

Ο πρώτος που πήγε μόνος του στις οκτώ το πρωΐ απειλήθηκε απο τον γιο Μαυροκώστα πώς αν δεν φύγει απο την ιδιοκτησία του θα τον πετάξει στη θάλασσα απειλή που δεν επαναλήφθηκε οταν μαζευτηκαμε καμμιά δεκαριά αλλοι ανθρωποι.

Απειληθήκαμε ομως πώς ολοι ειμαστε αυθαίρετοι (και αυτο νομιμοποιεί τις δικές τους πράξεις ) και με φορητο μαγνητόφωνο που περιεφερε φωνάζοντας κατέγραψε την δήλωση του αντι δημάρχου οτι ο δρόμος θα στρωθεί αν ο νομικός συμβουλος του Δήμου τους πεί πώς ειναι νόμιμο κι ας τον πάνε στα δικαστήρια.

Η συμπεριφορά ολων ηταν προκλητική αν και φοβισμένη μιας και καταλάβαιναν σιγά σιγά πώς οι επεμβάσεις στον αιγιαλό ηταν παρανομες αλλα και οι περιοικοι δεν θα αδρανούσαν αυτη τη φορά.
Ξύλωσαν τα δέντρα που εφταναν μέχρι την παραλία δέχτηκαν να στρωθεί ο παραλιακός μέχρι την γραμμή των δέντρων αλλα τελικά αργότερα το απογευμα εβαλαν αλυσίδες και κλείδωσαν την αυθαιρετα τοποθετημένη πόρτα της οδου Ε που οδηγεί στη θάλασσα.
Εδώ πέφτει θίλιμπρο απο τα χωματουργικά του Δήμου στο σημείο που ειχαν φυτευτει παρανομα δέντρα μεχρι την παραλία (δεντρα που οπι καταπατητες υποχρεωθηκαν να ξεριζώσουν ισχυριζόμενοι πώς τα φύτεψε κατα λάθος ο εργάτης) Εδώ ειναι το σημείο οπου καταλήγει η εξοδος Γ και συναντα τον παραλιακό απο Φλάμπουρα.Το σημείο οπου πέρνω την φωτο ειναι αυτο που προσπαθουν οι ιδιοκτήτες να καταπατήσουν.

Ετσι η πρόσβαση στην παραλια εκλεισε απο το ξενοδοχείο αλλα και τα επόμενα οικόπεδα για πάνω απο ενα χιλιόμετρο.

Στόχος του ξενοδοχείου παρα τις προσπαθειες των περιοικων να γίνει συμβιβασμός ειναι να οικιοποιηθούν τον δρόμο πρός την παραλία και να αυξησουν τήν ιδιοκτησία τους.

Θα υπαρχει συνέχεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραλια

Πετροθαλασσα